Straattheater en Kunst: Deventer op Stelten

Straattheater en Kunst: Deventer op Stelten

Inhoudsopgave artikel

Ontdek het dynamische en artistieke festival van Deventer op Stelten, waar kunst en straattheater samenkomen in een unieke ervaring. Dit straattheater festival biedt openlucht theater, steltlopers, straatvoorstellingen, en nog veel meer. Kom genieten van de diverse artistieke evenementen die Deventer te bieden heeft tijdens dit geliefde culturele festival!

Wat is Deventer op Stelten?

Deventer op Stelten is een jaarlijks terugkerend straattheater festival dat de straten van Deventer verandert in een podium voor verschillende nationale en internationale straatvoorstellingen. Het festival is een van de grootste en meest gewaardeerde culturele festivals in Nederland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over het hele land.

Als ode aan de kunstvorm van het openlucht theater, verwelkomt Deventer op Stelten diverse artiesten en theatergezelschappen om hun werken op te voeren in de prachtige stad Deventer. Het festival biedt hiermee een unieke culturele ervaring waarbij bezoekers kunnen genieten van de prachtige steltlopers en de adembenemende straatvoorstellingen die door de hele stad te vinden zijn.

Deventer op Stelten

Verken de prachtige stad Deventer en ervaar de magie van Deventer op Stelten, een van de meest geliefde Deventer evenementen van het jaar.

Programma en hoogtepunten

Deventer op Stelten biedt elk jaar een divers programma vol met hoogtepunten op het gebied van straattheater. Het festival brengt allerlei internationale artiesten en theatergezelschappen samen die zich graag willen tonen aan groot publiek.

Een van de hoogtepunten van het festival zijn de indrukwekkende steltlopers die door de straten van Deventer bewegen, met kleurrijke kostuums en fantastische stelten die tot de verbeelding spreken. Maar er is meer te zien dan alleen steltlopers: van dans- en circusvoorstellingen tot muziekoptredens en theaterstukken, er is voor elk wat wils.

“Het is fantastisch om te zien hoe Deventer tijdens het festival verandert in een openlucht theater. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt!”

Dit jaar kunnen bezoekers onder andere genieten van de voorstelling “Bleu!” van gezelschap Cie Dyptik uit Frankrijk. Deze voorstelling combineert hiphopdans met acrobatiek en vertelt een verhaal over jongeren in een wereld vol met uitdagingen en mogelijkheden.

Een andere voorstelling die zeker de moeite waard is om te bekijken, is “The Color of Time” van Cia. Satchok uit Spanje. Deze visueel fascinerende voorstelling combineert theater, muziek, dans en circus en neemt het publiek mee op een reis door het verleden, heden en de toekomst.

Daarnaast zijn er talloze andere straatvoorstellingen en openlucht theaterstukken die je kunt bewonderen tijdens Deventer op Stelten. Vergeet niet om vooraf het programmaboekje te raadplegen en jouw route zorgvuldig te plannen, zodat je niets hoeft te missen van dit spectaculaire festival.

De geschiedenis van Deventer op Stelten

Deventer op Stelten begon als een kleinschalig evenement en is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste straattheater festivals in Nederland. Dit bijzondere festival is al meer dan 20 jaar een begrip in Deventer en wordt door vele bezoekers vanuit de hele wereld bezocht.

Het begon ooit als een idee van een groepje vrienden die op stelten liepen tijdens een braderie in Deventer. Dit viel zo in de smaak bij het publiek, dat ze ervoor kozen om jaarlijks terug te komen en steeds meer artiesten uit te nodigen. Inmiddels is Deventer op Stelten een waar fenomeen geworden, met tientallen nationale en internationale artiesten die adembenemende optredens verzorgen op verschillende locaties in de stad.

Deventer op Stelten

Het festival groeide gestaag door de jaren heen en werd in 2004 genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel. Sindsdien is het festival niet meer weg te denken uit de culturele agenda van Deventer en trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de stad. Het biedt niet alleen een podium aan straattheater maar ook aan vele andere vormen van kunst, van dans tot muziek en beeldende kunst.

Deventer op Stelten heeft een rijke geschiedenis en wordt gekenmerkt door een ongekende creativiteit en energie. De combinatie van de historische stad en moderne kunst is uniek en maakt het festival tot een onvergetelijke ervaring.

Deventer op Stelten bezoeken

Wil je Deventer op Stelten bezoeken en optimaal genieten van dit prachtige culturele festival? Hier zijn enkele tips om je bezoek te plannen.

Hoe bereik je het festival?

Het festival vindt plaats in het centrum van Deventer en is goed bereikbaar met de trein, bus of auto. Parkeren kan echter lastig zijn, dus we raden je aan om met het openbaar vervoer te komen als dat mogelijk is. Het treinstation van Deventer ligt op slechts 10 minuten loopafstand van het festivalterrein.

Waar verblijf je in Deventer?

Deventer biedt talloze accommodatiemogelijkheden, van hotels tot B&B’s en vakantiewoningen. We raden je aan om vroeg te boeken, vooral als je tijdens het festival wilt verblijven, omdat de beschikbaarheid snel afneemt. Enkele aanbevolen accommodaties zijn:

  • Hotel de Vischpoorte
  • B&B Klein Noordijk
  • Hotel Hanzestadslogement

Aanvullende activiteiten tijdens je verblijf in Deventer

Naast Deventer op Stelten heeft Deventer nog veel meer culturele evenementen te bieden, waaronder theater, muziek en literatuur. Enkele aanvullende activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je verblijf zijn:

  1. Bezoek de Lebuinuskerk, een prachtige Romaanse kerk uit de 11e eeuw
  2. Maak een wandeling langs de IJssel en geniet van het uitzicht op de historische stad
  3. Bezoek het Speelgoedmuseum Deventer, waar je een reis door de tijd kunt maken met speelgoed uit verschillende periodes

Plan je bezoek aan Deventer op Stelten en ontdek de magie van dit prachtige culturele festival!

Volgende editie van Deventer op Stelten

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over Deventer op Stelten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De volgende editie van dit spraakmakende festival staat alweer gepland.

Noteer in je agenda: Deventer op Stelten zal plaatsvinden van 8 t/m 10 juli 2022. Het belooft wederom een spectaculair evenement te worden met diverse nationale en internationale artiesten. Het programma wordt nog samengesteld, maar met de eerdere edities in ons achterhoofd durven wij te stellen dat het ongetwijfeld een groot succes wordt.

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste updates over Deventer op Stelten. Wij kunnen niet wachten om jou weer te verwelkomen op dit fantastische straattheater festival tijdens de Deventer evenementen. Tot dan!

FAQ

Wat is Deventer op Stelten?

Deventer op Stelten is een jaarlijks terugkerend straattheater festival in Deventer. Tijdens dit festival veranderen de straten van Deventer in een podium voor nationale en internationale straatvoorstellingen. Het is een uniek cultureel evenement waarbij duizenden bezoekers genieten van diverse vormen van kunst en theater.

Wat kan ik verwachten van het programma en de hoogtepunten van Deventer op Stelten?

Het programma van Deventer op Stelten biedt een gevarieerd aanbod van straatvoorstellingen en openlucht theaterstukken. Enkele hoogtepunten zijn onder andere spectaculaire steltlopers, adembenemende acrobatiekshows en verbazingwekkende circusacts. Daarnaast zijn er ook verschillende locaties verspreid door de stad waar je van de voorstellingen kunt genieten.

Wat is de geschiedenis van Deventer op Stelten?

Deventer op Stelten begon als een kleinschalig evenement en is uitgegroeid tot een van de grootste straattheater festivals in Nederland. Het festival heeft een rijke geschiedenis en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een geliefde traditie in Deventer. Het brengt jaarlijks artiesten en theatergezelschappen van over de hele wereld naar de stad.

Hoe kan ik Deventer op Stelten bezoeken?

Deventer op Stelten is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de stad. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de fiets of te voet te gaan. Tijdens je bezoek aan Deventer op Stelten raden we aan om ook de andere culturele festivals en bezienswaardigheden in de stad te verkennen.

Wanneer is de volgende editie van Deventer op Stelten?

De data van de volgende editie van Deventer op Stelten worden binnenkort aangekondigd. Houd de officiƫle website en sociale media kanalen van het festival in de gaten voor de laatste updates en informatie. We verwachten opnieuw een spectaculaire editie vol met bijzondere straatvoorstellingen en culturele activiteiten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest